Joukko seikkailijoita kerääntyi 23.4. Heinänokkaan partiovuoden huipentavaan seikkailijapeli- eli SePeli-tapahtumaan. SePeli on juonellinen maastoseikkailu, ja tällä kertaa reippaiden seikkailijoiden tehtävänä oli löytää Henrikan kadonnut avain, sillä muuten purjehduskausi ei pääsisi alkamaan.

Tämän vuoden sepelin tavoitteeksi oli valittu suunnistustaitoihin tutustuttaminen, s/y Henrikan huoltokauden esittely tulevaa purjehduskautta silmälläpitäen ja ryhmähenkeä kasvattavat aktiveetit. Ensimmäisenä tehtävänään seikkailijat pääsivät tulkitsemaan näkymättömällä musteella kirjoitettua karttaa, joka kuvasi läheisen jalkapallonkentän maastoa. Ultraviolettivalon avulla tyhjältä näyttäneestä paperista paljastui kätkön sijainti ja kätköstä varsinainen kartta Heinänokan alueesta. Suunnistustaitojaan hyödyntäen seikkailijat suuntasivat kohti rasteja.

Ravut-ryhmä suorittamassa krokotiilijoki-rastia.

Ensimmäiseksi seikkailijat harjoittivat tasapainoaan krokotiilijoki- ja vaijerillakävelyrastilla, jossa huomattiin, että eteenpäin pääsee helpommin kaverin tukemana. Seuraavaksi oli aika tutustua tarkemmin Henrikaan ja siellä talvella tehtäviin huoltotöihin. Lisäksi harjoiteltiin merellä tarpeellisimpia solmuja: merimiessolmua, paalusolmua ja siansorkkaa. Tämän jälkeen ryhmäydyttiin tiimitehtävässä Erikvallanniemen Airiston puoleisessa päädyssä.

Lounasrasti vietettiin Heinänokan laavulla kauniin luonnon ympäröimänä. Aurinko paistoi, eikä edellispäivän rankka- ja räntäsateista ollut tietoakaan. Lounas luonnossa ei tule nappia painamalla, ja seikkailijat saivatkin kasata nuotion ja harjoitella kiehisten veistämistä. Ruoaksi laitettiin ravitsevia ruishampurilaisia, joiden pihvi paistettiin nuotiopannulla. Lounastauolla oli myös hieman sitä kuuluisaa vapaa-aikaa. Ennen nuotiopaikan siivousta jokainen sai vielä halutessaan paahtaa vaahtokarkkeja.

Iltapäivällä luvassa oli melko perinteinen hämähäkinverkkorasti, jossa ryhmän tehtävänä on kulkea verkon läpi koskematta hämähäkin punomaan seittiin. Haastavan tehtävästä tekee se, että samaa aukkoa verkossa voi hyödyntää vain yksi. Toisella iltapäivän rastilla harjoiteltiin nenäverenvuodon tyrehdyttämistä, hätäkeskukseen soittamista ja kylkiasentoa. Lopulta rastivihjeistä paljastui avaimen sijainti, ja niin purjehduskausi oli ainakin tältä osin mahdollistettu!

Tapahtuma vaikutti saavuttaneensa tavoitteensa, ja tunnelma oli päivän ajan reipas ja rento. Johtajiston kannalta tapahtuman järjestelyt sujuivat mukavasti ja kiitettävän pienellä vaivalla.

Pauli Engblom
📷 Johanna Seulu, Pauli Engblom