Kiitoksena Paimion Kairankiertäjille lahjoitimme lippukunnalle halkaisukirveen.

Lauantaiaamuna 18. helmikuuta joukko Kupittaan Henrikinpoikien johtajia lähti viettämään yllätyksellistä viikonloppua Paimion Veikkolaan. Saavuttuaan paikalle Paimion Veikkolaan rentoutujat toivotti tervetulleeksi peilijäisen tien pinnasta heijastunut iloinen auringonpaiste. Reippaimmat aloittivat mökin lämmittämisen (savustamisen) ja toiset tavaroiden purkamisen ja pihan hiekoittamisen. Lounaalla tarjoiltiin herkullista, mutta jokseenkin epäilyttävän näköistä avokadopastaa. Lounaasta saatiin energiaa seuraavaan aktiviteettiin, eräänlaiseen toiminnalliseen lipunryöstöön. Osa innokkaimmista jäi vielä ensimmäisten pelien jälkeen rämpimään hankeen muiden siirtyessä valmistelemaan seuraavaa ruokaa.

Illan pimetessä leikit loppuivat. Lyhyen johtajaneuvoston jälkeen päästiin nauttimaan herkullisista hampurilaisista leirinuotion äärellä. Mahojen ollessa pullollaan oli hyvä siirtyä lämmitettyyn saunaan ja paljuun. Paljua oli pitkin päivää valmisteltu ja sen vedet oli haettu jäisestä lammesta ämpärein. Paljuilun ja saunomisen jälkeen oli hyvä mennä pelaamaan korttia lyhdyin valaistuun mökkiin ja lopulta painaa pää tyynyyn.

Sunnuntain ohjelmassa oli paikkojen kuntoon pistäminen ja aamupalan syönti. Aamupalana oli ruhtinaallinen hotelliaamiaistyylinen tarjoilu, kahvin laadukkuutta lukuun ottamatta. Erikoisesta kahvista huolimatta siivous sujui moitteettomasti ja hommat saatiin hoidettua ajallaan. Tavarat pakattuna johtajat lähtivät suunnistamaan kohti kotia rentoutuneina ja terveinä, vaikkakin paria mustelmaa rikkaampana.


Veden saamiseksi paljuun tarvittiin lammen jääkanteen reikä.

Anni Silokoski
📷 Pauli Engblom