Partion voi aloittaa myös aikuisena. Aikaisempaa kokemusta ei tarvitse, eikä ilmottautuessaan sitoudu mihinkään pestiin. Mukaan voi tulla aluksi vaikka vain purjehtimaan! 

Tällä hetkellä haemme uusia aikuisia tai vaeltajia muun muassa seuraavin vapaaehtoistehtäviin. Halutessasi voimme räätälöidä sinulle kanssasi myös muun tehtävän.

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä osoitteeseen pestijohtaja ät kupittaanhenrikinpojat.fi

 

Viikkotoiminta

7-14-vuotiaille partiolaisille järjestetään ikävuosittain jaetuissa, venekunniksi kutsutuissa n. 10 hengen ryhmissä viikoittaista toimintaa. Kokouksia vetävät pareittain >15-vuotiaat nuoret ja aikuiset. Kokouksissa käsitellään lasten ikäkaudesta riippuen mm. partio,- purjehdus-, erä,- johtamis- ja ryhmätyötaitoja. Kokouksia järjestetään ma-to- iltaisin, ja ne kestävät tunnista puoleentoista tuntiin.

Viikkotoiminnan kokouksen molempien johtajien ei tarvitse olla entuudestaan partiokonkareita. Mikäli voisit olla kiinnostunut venekunnanjohtajuudesta, ota yhteyttä pestijohtaja at kupittaanhenrikinpojat.fi ja kysy lisää!

Tarpojaluotsi

Tarpojien, eli 12–15-vuotiaiden partiolaisten ikäkausivastaavana toimii tarpojaluotsi. Luotsin tehtävänä on tukea samoajaikäisiä (15–18v.) venekunnanjohtajia, jotka vastaavat tarpojaryhmän viikoittaisesta toiminnasta. Luotsi on tukena erityisesti alussa ja venekunnanjohtajien vaihtuessa sekä toiminnan suunnittelussa. Luotsi on mukana järjestämässä ikäkaudelle yhteistä toimintaa ja osallistuu viikkotoimintaan tarpeen mukaan. Hänen tulee olla tietoinen ryhmien tilanteista, mutta jatkuvaa läsnäoloa ei luotsilta vaadita.

Tarpojaikäisen voi olla helpompi puhua joistain asioista aikuiselle, kuin pari vuotta vanhemmalle venekunnanjohtajalleen ja tällaisissa tilanteissa luotsi toimii tukena ja turvana. Toisinaan myös yhteydenpito tarpojien vanhempiin voi olla tarpeen hoitaa aikuisen kautta.

Tarpojaluotsin tulee olla täysi-ikäinen ja partiojohtajan peruskoulutuksen suorittanut.

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä osoitteeseen pestijohtaja ät kupittaanhenrikinpojat.fi

Varainkeruu, kalenterikettu

Lippukunnan purjealus Henrikan ylläpito vaatii paljon paitsi työtä, myös rahaa. KHP tekee aktiviisesti varainhankintaa, ja monet uudet varainhankintakeinot ovat vain tekijäänsä vailla; esimerkiksi myyjäiset, sponsoreiden haku, Henrika-tuotteiden kehittely ja myynti, julkisten tapahtumien järjestely- ja avustustyöt sekä charter-purjehdusten myynti s/y Henrikalla.

Kalenteriketun pesti on myös avoinna! Kalenterikettu tilaa, hakee ja jakaa joulun alla myytävät partiolaisten adventtikalenterit, sekä pitää kirjaa myynnistä ja lopuksi hoitaa rahojen tilityksen ja kalenterien palautuksen. Pesti on erittäin tärkeä, sillä adventtikalentereiden myynti on yksi suurimpia yksittäisiä varainhankintatuloja.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä pestijohtaja at kupittaanhenrikinpojat.fi

Muita lisäkäsiä kaipaavia tehtäviä:

Tapahtumien järjestäminen

Leirit, retket ja purjehdukset ovat monille partiolaisille tärkeitä  ja ainutlaatuisia kokemuksia. Usean kymenen hengen tapahtuman järjestäminen on kuitenkin haastava logistinen palapeli, jonka ratkomiseen tarvitaan aina lisäkäsiä.

Järjestelytehtävissä oppii tehokkaasti työelämässäkin arvostettuja ryhmä- ja projektityötaitoja.

Ota yhteyttä: pestijohtaja at kupittaanhenrikinpojat.fi

Veneen huoltotyöt

Kupittaan Henrikinpojat purjehtivat 18-metrisellä teräspurjealus s/y Henrikalla huhtikuusta tammikuuhun, jolloin käyttötunteja ja merimaileja kertyy tuhansittain. Tämä tarkoittaa myös työntäyteistä veneen huoltokautta. Ylläpito,- parannus- ja asennustöitä tehdään talven ja kevään mittaan talkoovoimin.

Kuten kaikki muukin partiossa, venehuolto on jatkuvaa oppimisprosessia joka alkaa nollasta. Veneen huoltotöihin osallistumiseen ei vaadita muuta kuin mielenkiinto ja into oppia! Henrikalla pääsee oppimaan ja harjoittelemaan metalli,- puu,- sähkö- ja asennustöitä sekä erilaisten laitteiden ja moottoreiden toimintaa sekä huoltoa.

Ota yhteyttä: pestijohtaja at kupittaanhenrikinpojat.fi

Lisätietoja S/Y Henrikasta löydät verkkosivuilta ”Henrika”- kohdan alta tai sähköpostitse henrika at kupittaanhenrikinpojat.fi