Meripartiolippukunta Kupittaan Henrikinpojat on partion paikallisyhdistys, jonka kokoontumispaikka, partiotermein kolo, on Vasaramäen koulun Lehmus-yksikön alakerrassa osoitteessa Kulmakuja 6. Sudenpennut kokoontuvat Henrikinkirkolla osoitteessa Peltolantie 2.

Kupittaan Henrinkinpojat on Suomen meripartiopainotteisempia lippukuntia ja keväästä pitkälle syksyyn ulottuvalla purjehduskaudella eri ikäiset partiolaisemme seilaavat koulutusaluksellamme s/y Henrikalla sekä saaristossa että Suomen aluevesien ulkopuolella. Ympäri vuoden osallistumme retkille ja leireille. Ryhmämme 7-15 vuotiaille kookontuvat viikoittain ja tekevät vanhempien partiolaisten johdolla eri ikäkausille räätälöityä partio-ohjelmaa.

Lippukunnan jäsenmäärä on kasvussa ja tällä hetkellä meitä on noin 150. Tarinoita reissuistamme  merellä ja maalla voit lukea lehdestämme Sauvasta.

Meripartiota eri ikäisille Turussa

Partio on Kupittaan Henrikinpojissa purjehduksia, kavereita, retkiä, hauskuutta, haasteita, johtamistaitoja, kansaivälisyyttä, luontoa, verkostoitumista ja paljon muuta. Lippukunnassamme pääsee mukaan suuriin seikkailuihin. Partioon voi liittyä 7-vuotiaana eikä yläikärajaa ole.

Partio on harrastus, joka kasvaa partiolaisen mukana ja toiminta on mielekästä jokaiselle. Nuorimpia partiolaisia sanotaan sudenpennuiksi. Sudarit kokoontuvat laumoissa, joissa on toistakymmentä sudaria ja laumanjohtaja. Seikkailijat ovat 10–12 –vuotiaita  ja pääsevät jo pidemmille purjehduksille ja retkille. Seikkailijoita johtavat venekunnanjohtajat, joilla on jo ennestään kokemusta ryhmänjohtamisesta. Tarpojat (12-15) pääsevät jopa ulkomaanpurjehduksille ja leireille. Tarpojilla on venekunnanjohtajaina samoajia, mutta tarpojat harjoittelevat johtamistaitoja jo toden teolla.

Samoajat (15–17) vetävät jo omia seikkailija- tai tarpojavenekuntiaan ja saavat olla vahtipäälliköinä Henrikalla. Kupittaan Henrikinpoikien samoajilla on oma samoajaryhmä yhdessä sisarlippukuntamme Henrikin Tapulityttöjen samoajien kanssa. Samoajatoimintaan kuuluu muun muassa omia retkiä, purjehduksia ja aktiviteetteja, joiden sisältöön samoajat pääsevät vaikuttamaan suuresti.

Vaeltajat (18-22) on partio-ohjelman vanhin ikäkausii. Vaeltajien oman toiminnan lisäksi vaeltajat voivat käydä partiojohtajakurssin, johtaa retkiä ja vetää projekteja sekä toimia s/y Henrikan päällikkönä suoritettuaan kipparikurssin.

Aikuisten (yli 22-vuotiaat) tehtävänä on mahdollistaa partiotoiminta ja tukea nuorempia partiolaisia heidän tehtävissään.

Säännöt

Meripartiolippukunta Kupittaan Henrikinpojat ry:n säännöt ovat luettavissa netissä: KHP ry säännöt.