Henrikin Tapulitytöt on eilen ostanut Kupittaan Henrikinpoikien ja Henrikin Tapulityttöjen yhteisen pienveneprojektin tuloksena Finn Express 83 -purjeveneen. Vene mahdollistaa KHP:lle aiempaa monipuolisemman purjehdustoiminnan ja HeTalle meripartiotoiminnan käynnistämisen. 

Kuvassa Henrikin Tapulityttöjen FE 83-purjevene.
Kuvassa Henrikin Tapulityttöjen FE 83-purjevene.
Ensimmäisen purjehduskauden aikana panostetaan päällystön kouluttamiseen veneen käyttöön. Myöhemmin veneellä on tarkoitus järjestää purjehduksia erityisesti tarpoja- ja samoajaikäkausille. 

Alus on 8,3 metriä pitkä ja siinä on nukkumapaikat viidelle hengelle. Lisää Finn Express 83 -veneistä voit lukea esimerkiksi täältä: http://www.fe83.org/wiki/index.php/Finn_Express_83.

 

Kupittaan Henrinkipoikien ja Henrikin Tapulityttöjen pienveneprojekti käynnistettiin syksyllä 2015. Projektista vastasi 16-18 -vuotiaista koostuva projektiryhmä, jota tukivat projektiryhmän aikuiset tuet ja hankkeen ohjausryhmä. Projektiin kuului muun muassa varainhankintaa ja alusvaihtoehtojen selvittämistä. Hanke eteni aikatauluaan nopeammin ja onnistui erinomaisesti.