Partiolaisten perinteiset adventtikalenterit tulevat taas myyntiin! Adventtikalentereiden myynti on partiolaisten tärkein vuosittainen varainhankintakampanja, jonka tuotoilla rahoitetaan partiotoimintaa ympäri Suomen. Myös KHP:n toimintaan kalenterimyynnistä saaduilla rahoilla on suuri merkitys.

Partiolaisten adventtikalenterimyynnillä on pitkät ja ansiokkaat perinteet: adventtikalentereita on myyty vuodesta 1947 lähtien. Kalentereiden tuotto menee kokonaisuudessaan partiotoiminnan tukemiseen. Kalenterin myyntihinta on 10 €, josta lippukuntamme saa 4,50 €, Lounais-Suomen partiopiiri 2,85 € ja Suomen partiolaiset 2,65 €. Lisäksi myyntiin voi ottaa joulukorttipaketteja. Joulukorttipaketin hinta on 5 €, josta lippukunta saa 2,5 €.

Kalenterit jaetaan myyntiin seuraavissa kokouksissa ja myyntiaikaa on 5.12 asti. Adventtikalentereita jaetaan myytäväksi sudenpennuille ja seikkailijoille vähintään 10 kpl ja tarpojille ja samoajille vähintään 5 kpl. Lisäksi on mahdollista ottaa myytäväksi joulukorttipaketteja, vaikkapa perheen ja sukulaisten joulukorteiksi. Molempia tuotteita on mahdollista saada myyntiin lisää kokouksista.

Adventtikalentereita voi myydä esimeriksi tuttaville ja sukulaisille, työpaikoille tai vaikkapa ovelta ovelle. Kehotamme perheen sisällä yhdessä keskustelemaan, mikä on paras tapa saada kalanterit kaupaksi. Muistakaa, että adventtikalenterikampanja on lapselle hyvä tilaisuus oppia varainhankinta- ja rahankäsittelytaitoja. Suomen partiolaisten keskimääräinen myynti on 5 kalenteria/partiolainen ja tämä on myös KHP:n myyntitavoite. Tuttuun tapaan ahkerimmat myyjät palkitaan hienoin palkinnoin. Tänä vuonna palkinnot ovat seuraavat:

  • Tonttumerkki 12 myydystä kalenterista
  • Ruokailukulho 20 myydystä kalenterista
  • Hopeinen tonttumerkki 50 myydystä kalenterista
  • Riippumatto + kiinnitysköydet 100 myydystä kalenterista
  • Kultainen tonttumerkki 100 myydystä kalenterista

Kalentereja myydessä tulee ottaa huomioon koronavirustilanne. Varsinkin ovelta ovelle myydessä turvavälin pitäminen on tärkeä muistaa, jotta ostaja ei koe tilannetta epämiellyttävänä. Käteisen rahan käsittelyn jälkeen on syytä huolehtia käsien pesusta tai desinfioinnista. Maksuja voi ottaa myös vastaan esimerkiksi MobilePay:n ja vastaavien sovellusten kautta, jolloin suora kontakti muihin vähenee. Kalenterin voi myös tilata netistä osoitteesta adventtikalenteri.fi ja kohdistaa tuen Kupittaan Henrikinpojille! Koronasta huolimatta kalenterimyynnin onnistuminen on erittäin tärkeää laadukkaan partiotoiminnan mahdollistamiseksi.

Vuoden 2020 adventtikalenteri